Hulp nodig bij aanbestedingen? Orator helpt jou als tender specialist bij het bedenken van een winnende strategie en biedt support bij het schrijven en presenteren van onderscheidende EMVI-plannen. Samen verrassen, verleiden en veroveren we jouw klant.

Inschrijven: de lat ligt hoog

Wie bij aanbestedingen klanten voor zich wil winnen, is op zoek naar tools, argumenten en methoden om aanbiedingen overtuigend voor het voetlicht te brengen. Als tender specialist wil je de concurrent zo ver mogelijk achter je laten. Je klant wil je verrassen met een prikkelende belofte, verleiden met een onderscheidende aanpak en veroveren met een waterdichte onderbouwing. Nu is de EMVI-beoordelingssystematiek erop gericht om inschrijvingen goed te kunnen vergelijken en beoordelen. ‘EMVI’ staat voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. Een vergelijkbare term is ‘BKPV’: Beste Kwaliteit-/Prijs verhouding. Eisen, criteria, te behandelen aandachtspunten en zelfs het maximaal aantal pagina’s van de inschrijving zijn meestal vastgelegd. Wie niet voldoet, valt af. Wie niks extra’s biedt, krijgt een 6. Of zelfs: geen punten. Hoe ga jij je onderscheiden bij het schrijven van je EMVI-plannen?

Ervaren Tender specialist gevraagd

In mijn praktijk als pitchmaker / tender specialist heb ik ontdekt dat klanten niet alleen willen weten wat je hoe gaat doen, maar vooral ook: waarom je het gaat doen – en misschien zelfs: zo gaat laten? Jouw klant is op zoek naar de expert die de projectopgave, zijn dromen en zorgen begrijpt en overziet en die – in weinig woorden – kan duiden met welke aanpak het project een succes wordt. Toch zie ik vaak dat EMVI-planschrijvers / specialisten in hun teksten dit ‘visiedeel’ – de context van de opgave – overslaan. Ze verliezen zich in het uitschrijven van oplossingen en het opsommen van ‘meerwaarde(n)’. Maar omdat de onderbouwing van de gemaakte keuzes vaak achterwege blijft, leidt zo’n aanpak – het aaneenrijgen van een reeks oplossingen – lang niet altijd tot een herkenbare waarde en een winnende inschrijving. Herken je dat? Dan kun je misschien wat hulp gebruiken bij je eerstvolgende aanbesteding.

Orator helpt je om te winnen

Op het moment dat het je als tenderteam lukt om aan de voorkant van het aanbestedingsproces tot een duidelijke projectvisie, strategie en –propositie te komen, is de teamfocus in één klap geborgd en verloopt het totale proces een stuk efficiënter. Bij het schrijven van je EMVI-plannen heb je de onderscheidende ‘planpijlers’ dan meteen aan het begin van de tender vastgesteld. Je ‘winkans’ is daarmee een stuk hoger! Word ook een tender specialist! Ik help je bij het ontwikkelen van een winnende EMVI-strategie, projectvisie, strategische keuzes en topmaatregelen, usp’s, een verrassende propositie en: een heldere structuur en vormgeving van de inschrijving. Jij bent zelf in staat om je maatregelen SMART uit te schrijven. We laten ons daarbij samen leiden door de principes van de KANS Methode 2.0.

Onze samenwerking met Luuk begon zo’n zeven jaar geleden. Met zijn KANS Methode 2.0 komen we snel tot een integrale visie en strategie. Luuk slaat de brug tussen technici en non-technici. Door zijn passie en sterke sociale vaardigheden prikkelt hij onze tenderteams, geeft hij richting en voegt hij waarde toe. Ons eindproduct wordt hierdoor sterker, compacter en helderder. Inmiddels heeft Luuk ons bij verschillende grote infra-tenders succesvol begeleid.

Gerrit Wemeijer, Tendermanagement Mobilis

Samen verrassen, verleiden en veroveren?

Orator helpt organisaties bij het winnen van aanbestedingen, leidt EMVI-Engineers op en maakt ze wegwijs bij het schrijven van onderscheidende EMVI-plannen. Samen verrassen, verleiden en veroveren we jouw klant.